Nieuws 2018-03-08T13:46:13+00:00

Nieuws

Ook BraGeld.nl maakt stap naar de Topdivisie

Nadat eerder Stehmann al als ploeg besloot voor komend seizoen over te stappen van de Beloften maakt ook BraGeld.nl nu deze stap. De door een samenwerking van Brabantse en Gelderse bedrijven gesponsorde ploeg zal op het hoogste niveau in elk geval bestaan uit Jasper van Mierle en Henriek van Milligen die de KPN Marathon Cup als vierde bij de Beloften voltooide. Voor ploegleider Jan van den Hoogen betekent de stap naar de Topdivisie een terugkeer op het hoogste niveau.

In het verleden was Jan van den Hoogen als ploegleider en sponsor actief op het allerhoogste niveau maar na afloop van het vorig seizoen stopte de iconische Brabander na 16 jaar als hoofdgeldschieter van een ploeg. Van den Hoogen zou ook als begeleider een stap terug doen, maar het bloed kroop waar het niet gaan kon. “Ik houd teveel van het marathonwereldje en mijn jongens om het makkelijke los te kunnen laten” kijkt de besnorde liefhebber terug op zijn niet volledig geplande terugkeer. “Het was de intentie na de vernieuwing van het team om dit seizoen meer een opleidingsteam te zijn en diverse rijders te ondersteunen met het verbeteren van de techniek en van daaruit sneller en beter te worden. Dat allemaal wel met het idee om in een paar jaar door te groeien naar de Topdivisie.”

Vol vertrouwen versnelde stap omhoog
Die stap wordt nu versneld gemaakt na een jaar waarin de rijders zich al met verschillende resultaten hebben getoond. Henriek van Milligen slaagde er zelfs in een wedstrijd op zijn naam te schrijven en eindigde in het eindklassement van de KPN Marathon Cup op de vierde plaats. Jasper van Mierle eindigde bij de nationale wedstrijd op Flevonice als zevende en reed zich bij het Open NK en de Sea Ice Classic tussen de Topdivisierijders op natuurijs. Met deze twee rijders zal BraGeld.nl nu de stap naar de Topdivisie gaan maken. “Wanneer we een goed trainingsschema maken voor de zomermaanden, bij de start van het nieuwe seizoen voldoende ijstrainingsuren hebben, de jongens voor elkaar willen werken, samen plezier hebben en er een gezellige sfeer en teamgeest aanwezig is dan staan ze er volgend jaar.” aldus Jan van den Hoogen in volle overtuiging dat zijn jongens meer aan kunnen.

Team BraGeld.nl werd voorafgaande aan het afgelopen seizoen opgezet met bijdragen van nieuwe sponsoren. De meeste sponsoren komen uit Brabant en Gelderland. Vandaar ook de naam BraGeld, wat verwijst naar beide provincies. “We hopen dat er voor aankomend seizoen nog een paar grote sponsors bijkomen, dat zou goed zijn om de jongens nog betere trainingsmogelijkheden en -faciliteiten te kunnen bieden, wat dan ook zeker weer tot resultaat zal leiden.” aldus Van den Hoogen die de ploeg nog met een paar goede rijders hoopt te kunnen uitbreiden naar vier of zes man grootte. “Als dat kan zal het, zoals ik altijd zeg, zeker lukken. We hopen binnen korte tijd het rond te hebben met nog twee rijders voor de Topdivisie waar we al diverse goede gesprekken mee hebben gehad.”

Afgelopen seizoen kwamen naast Henriek van Milligen en Jasper van Mierle ook Gijs Boer en Thomas Kruk uit voor BraGeld.nl. Zij zullen als reserve en/of wisselrijders bij de ploeg blijven.

Zaterdagavond 9-12-2017 de 7e wedstrijd in de KPN Cup gereden op ijsbaan “De Scheg” te Deventer.

Het ijs en de omstandigheden zijn op de ijsbaan in Deventer behoorlijk weer gevoelig, dus met zo’n winterse natte sneeuw dag was het zwaar ijs. Ondanks dat werd er door veel rijders goed en snel gekoerst. Al snel in de wedstrijd was er een groepje weggesprongen dat naar een voorsprong van zo’n 150 a 200 meter reed, maar gelukkig was er een sponsor loze rijder in een geheel zwart pak die een soort van 5 kilometer rit ging rijden en elke ronde een stukje dichter bij de kopgroep kwam en zo weer het hele peloton terug bracht.

Na iets meer dan 50 ronden werd er zo hard gekoerst dat het hele peloton in stukken brak, allemaal kleine groepjes rijders in de achtervolging op de voorste groep. Henriek reed met nog 4 andere rijders vanuit de 2e groep naar de kopgroep die inmiddels al een flinke voorsprong genomen hadden. Na de aansluiting van het groepje van Henriek bestond de kopgroep uit 25 man, helaas was Henriek de enige van ons team Brageld, dit hadden we graag anders gezien.

Deze kopgroep trok er enorm hard aan en wist uiteindelijk met nog 19 rijders een ronde voorsprong te pakken. Deze avond was niet onze avond er zat van alles tegen, Henriek werd in de eindsprint 15e nadat hij nog bijna de bocht in de laatste ronde miste en daardoor wat plaatsen terugviel.

Gijs was wel sterk deze avond, zat in aantal ontsnappingen en reed vele gaten dicht. Het was Gijs alleen niet gegund met de juiste ontsnapping mee te zitten en eindigde uiteindelijk op de 35e plek. Jasper reed met nog 15 ronden te gaan alleen weg en bleef lang voorop met een maximale voorsprong van een halve ronde, Henriek en Gijs reden attent als verdediging voor in het peloton, helaas werd Jasper 2 ronden voor het eind toch weer ingerekend en finishte beetje achter in peloton op 49e plek.

Thomas moest half koers de strijd verlaten met problemen met de benen in de bochten, wist zelf ook niet goed waardoor.
Hopelijk gaat het de volgende wedstrijd a.s zaterdag 16 December in Den Haag weer beter en kunnen we meer punten pakken voor het algemeen klassement en vooral ook voor het ploegen klassement.

Kpn cup 1 Jaap Eden baan Amsterdam

Het is zover de opening van het nieuwe seizoen is van start gegaan. Traditioneel op de Jaap Eden baan in Amsterdam met de start om 22.00. Een latertje dus.

De mannen waren op tijd aanwezig om samen met ploegleider Jan v/d Hoogen de tactiek door te nemen en welke rijders ze in de gaten moesten houden. Daarna werd er gezamenlijk gestart met de warming up en de omstandigheden bekeken. Tja aangeslagen ijs en een stevig windje, dat wordt een zware koers.
Het peloton kwam vlot op gang nadat het startshot werd gelost. Het peloton was eerst een beetje aftastend maar al gauw werden de eerste aanvallen een feit. Daar zaten Jasper en Henriek steeds goed bij. Ondanks het afstopwerk van Thomas en Gijs voorin het peloton kwam niemand echt weg.
Na 50 ronden brak het peloton in tweeën Jasper zat mee maar die groep was te groot om te laten gaan. Thomas bracht Henriek mooi naar de groep toe.
Niet veel later kwam het weer bij elkaar. En toen de beslissende aanval. Henriek zat er meteen bij. Een kopgroep van 5 man. Jasper reed meteen van voren in het peloton om de boel goed af te stoppen. Dat lukte perfect. De mannen kwamen rond Gijs zakte naar achter in het peloton om Henriek weer naar voren te brengen.
Door die kopgroep kreeg het peloton de bel op 6 ronden. Jasper en Gijs handhaafden zich goed en werden 28e en 30e. Thomas was helemaal leeggereden door het werk voor het team en het zware ijs en kwam als 52e over de meet.

En dan de grand finale, 5 man de ruggen recht nog vijf ronden. Even probeert er één weg te komen maar nee, uiteindelijk weer de ruggen recht. Pas bij de bel wordt er aangegaan. Henriek zat in derde positie en was wachtend op dat éne gaatje wat nodig is om er vol langs te kunnen. De laatste bocht hield Gerwin Smit de deur aan de binnenkant iets open. Genoeg voor Henriek om zichzelf ertussen te persen. Op het rechte stuk lukte het Henriek om ernaast te komen. Helaas kwam hij er net niet voorbij. Henriek werd knap 2e en was zeer tevreden met dit resultaat.

Een top prestatie van het hele team!